Tandlæge Niels Dam har gennemgået et certificeringskursus i tandregulering af fortænder d. 11-6-2010 og kan herefter tilbyde behandling af lette tilfælde, hvor fortænderne står trangt eller spredt eller blot lidt skævt. Behandlingen foregår med en aftagelig skinne og er meget skånsom, forholdsvis hurtig og en del billigere end konventionel tandregulering.

tandregulering1tendregulering2

Om tandregulering

For at svare på spørgsmålet om, hvad der kan gøres og hvad det vil koste, må jeg se tænderne først.

Muligvis skal der en rigtig tandreguleringstandlæge til for at løse opgaven, medmindre det blot er en kosmetisk behandling af fortænderne.

Ofte er det nemlig kun fortænderne, der behøver rettes og som regel mest i overkæben. Hvis begge kæber skal behandles bliver det det dobbelte af én kæbe, som koster tæt på 18.000 kr, men som nævnt klarer de fleste sig alene med overkæben.

Hvis det blot drejer sig om en (mindre) rettelse af fortænderne, så er det system, vi anvender en utrolig hurtig og skånsom metode i forhold til andre teknikker. Man får taget aftryk af tænderne og en tekniker fremstiller en aftagelig ganebøjle, som man så skal bruge mest muligt.

Man taler mildt sagt noget uforståeligt når man har den på, og hvis man går på arbejde eller i skole eller lign. kan man blot tage den af i det tidsrum og bruge den i resten af døgnet, undtagen ved måltiderne, tandbørstning m.m. Det medfører naturligvis en lidt længere tid før det færdige resultat opnås, og den endelige tandstilling skal beholdes ved enten en tynd metaltråd, som vha. plast sættes fast på bagsiden af fortænderne, eller ved, at man derefter sover med en gennemsigtig plastskinne, som forhindrer tænderne i at vandre tilbage, hvor de kom fra.

Er du medlem af Danmark er det muligt at få 1.500 kr. i tilskud til behandlingen.

Man er meget velkommen til at ringe og få en aftale, så jeg kan se opgaven.