Slidte tænder skal der gøres noget ved i tide

Nu om dage bevarer folk i Danmark deres egne tænder i længere tid end tidligere, hvilket er godt nyt. Imidlertid er der også mange, hvis tænder bliver slidte og korte med tiden. 

Oplever du dette, er det vigtigt, at du finder frem til årsagen hurtigst muligt og efterfølgende får den rette behandling. Hos Tandlæge Niels Dam i Svaneke på Bornholm står vi klar med professionel viden og behandling af slidte tænder.

Ofte klares slidte tænder med minimal behandling, i form af eksempelvis pålægning af plast. Sommetider er det dog nødvendigt helt at genopbygge tænderne til deres oprindelige facon og sikre, at de tygger ordentligt igen.

Får du ikke den rette behandling i tide, kan du risikere at få alvorlige følger for dine tænder. Jo tidligere de slidte tænder opdages, jo mindre behandling skal der typisk gives.

Flere årsager til slidte tænder

Der er forskellige årsager til slidte tænder. I nogle tilfælde skærer eller presser folk ubevidst tænder. I sådanne tilfælde er det nødvendigt at beskytte tænderne med en plastikskinne, der bruges om natten. Andre gange er der tale om syreskader eller emaljeskader, som kan forekomme ved stort indtag af sure drikkevarer, sure opstød eller lignende.​

Det kan også være selve biddet, der er årsagen til nedslidte tænder. Derfor har vi altid fokus på både tyggemuskler og kæbeled såvel som tænder og gummer, når vi undersøger vores patienter. Når en tandemalje bliver slidt, kommer den underliggende gulfarvede dentin til syne, hvilket blot øger slidhastigheden.

Kontakt os for flere informationer

Det gennemsnitlige tandslid er på 1 millimeter pr. 100 år. Får du ikke behandlet tænderne i tide, kan det føre til kæbeproblemer eller et katastrofalt kollaps af biddet.

Hvis du er bekymret over eventuelt slid på dine tænder, så ring gerne og få en vurdering, så vi kan hjælpe dig i tide.

Ring til klinikken på telefon 56 49 62 07 eller send en mail til klinik3740@gmail.com, så vender vi tilbage snarest muligt.​

Stor fokus på DIN tryghed

Hos os er det meget vigtigt at netop din tryghed er 100% hele vejen igennem.

Hyggelig atmosfære

Afslappet stemning er nøglen bag en hver god behandling hos os.

Kompetent behandling

Vores personale står klar til at give dig den bedst mulige behandling.

Få en god oplevelse

Hos os er der god tid til den enkelte patient og ingen stress.

Det mener vores patienter

Gry Larsen​

Ellen Valsø​

Ole Olsen​

Ricko Kofoed

Tandlæge Niels Dam står for professionel og kompetent tandbehandling, der hjælper med at holde dine tænder sunde og stærke hele livet.

Kontaktoplysninger

Tandlæge Niels Dam

Nansensgade 7, 3740 Svaneke

Klik her for rutevejledning

Telefon: 56 49 62 07

E-mail: klinik3740@gmail.com​